Hoppa till innehåll

10 varningstecken på att du gått över gränsen

  Filmen finns just nu bara tillgänglig på svenska.

  • Jag har gjort saker mot eller med min partners kropp som hen tycker gör ont, är obehagligt eller som jag märkt att hen inte är med på. Till exempel hållit fast hen, knuffats, kastat något på hen, slagit till hen eller tagit stryptag.
  • Jag har gjort sexuella saker mot min flickvän/pojkvän fast jag inte varit säker på att hen vill. Till exempel tvingat mig på hen med mina läppar, tunga, fingrar eller mitt kön, smygfilmat när vi har sex eller utnyttjat att hen sover eller är full/påverkad.
  • Jag har gått över min flickväns/pojkväns gränser digitalt: Till exempel tjuvkollat i hens mobil, padda eller dator, loggat in på hens privata konton eller spridit foton eller information utan lov eller tvingat till mig lösenorden.
  • Min flickvän/pojkvän blir ibland rädd för mig.
  • Jag blir ofta svartsjuk och brukar berätta för min flickvän eller pojkvän vad jag vill att hon eller han ska ha för kläder eller smink och vilka vänner som är ok att träffa.
  • Jag har pressat min flickvän/pojkvän att göra saker hen inte vill.
  • Jag har hotat att skada mig själv eller min flickvän/pojkvän.
  • Jag har hotat att skada någon nära min flickvän/pojkvän, till exempel en familjemedlem eller ett husdjur.
  • Jag är ofta aggressiv mot den jag är tillsammans med, blossar upp, förstör saker, blir fysiskt hotfull. 
  • Jag känner att jag ofta blir lite för arg och bråkar mycket med den jag är tillsammans med, till exempel höjer rösten och skriker taskiga saker.