Hoppa till innehåll

Det verkar som att din partner inte är helt schysst mot dig

Tänk på att det här bara är ett quiz och inte säger någonting om hur hela din verklighet är. Kanske är det bara vissa av de saker som vi skriver om här i testet som stämmer in på din relation? Fundera över hur du mår av din relation. Ta hjälp av övningen längst ned till exempel eller chatta med oss här för att prata om dina tankar och funderingar.

Att kunna vara sig själv är en viktig del i en relation. Kanske finns det vissa saker man känner sig obekväm med i början av sin relation innan man lärt känna varandra. Men efter den första ”lära-känna” tiden bör man kunna vara sig själv till 100%. Den man är tillsammans med ska ju vilja vara med en för den man är, inte för att man ska bli någon annan.

Vi har ofta lärt oss att svartsjuka är ett tecken på ”verklig kärlek” eller att nån bryr sig om en på riktigt. Så är det inte. Svartsjuka grundar sig i ett kontrollbehov och en osäkerhet. Det är inget som du ska behöva stå ut med och att det påverkar dig negativt är aldrig okej.

Kom ihåg att dina meddelanden är dina, ingen annan har någon rätt att läsa de, varken i smyg eller kräva att få läsa dem, eller att få dina lösenord.

Att någon vill veta var man är eller vem man är med någon gång ibland behöver inte vara något dåligt men om det händer upprepade gånger så kan det vara ett tecken på att den du är med vill kontrollera och hålla koll på dig. Det är aldrig okej och är en typ av psykiskt våld som du kan läsa mer om här.

Känner du dig osäker på vad du tycker om din relation? Gör den dig glad, ledsen, arg, eller orolig? Här kan du läsa om hur en bra relation kan vara och här kan du läsa om varningstecken att hålla koll på.  Du kan också chatta med oss om dina tankar, frågor och funderingar.  

ÖVNING

Fundera över vilka tre ord som bäst beskriver er relation:
Ärlighet, Humor, Närhet, Anklagelser, Samtal, Sex, Misstänksamhet, Svartsjuka, Kärlek, Kontroll, Balans, Jämlikhet, Trygghet, Tysta konflikter, Högljudda konflikter, Egentid, Ilska, Ledsenhet, Glädje, Otrygghet, Oro, Lögner, Svek, Kommunikation