Hoppa till innehåll

Du verkar vara i en schysst relation!

    Tänk dock på att det här bara är ett quiz och inte säger nåt om hur hela din verklighet är. Här kan du läsa om hur en hälsosam relation kan se ut. Viktigt att komma ihåg är också att en relation som från början var bra kan bli dålig senare och det är bra att vara uppmärksam på varningstecken.

    Om din partner är svartsjuk: Vi har ofta lärt oss att svartsjuka är ett tecken på ”verklig kärlek” eller att nån bryr sig om en på riktigt. Så är det inte. Svartsjuka grundar sig i ett kontrollbehov och en osäkerhet. Det är inget som du ska behöva stå ut med och att det påverkar dig negativt är aldrig okej. Läs mer här om att vara utsatt på olika sätt.

    Att kunna vara sig själv är en viktig del i en relation. Kanske finns det vissa saker man känner sig obekväm med i början av sin relation innan man lärt känna varandra. Men efter den första ”lära-känna” tiden bör man kunna vara sig själv till 100%. Den man är tillsammans med ska ju vilja vara med en för den man är, inte för att man ska bli någon annan.

    Att fråga var någon är eller med vem man är kan vara en naturlig fråga någon gång men om det blir ett upprepat beteende från din partners sida kan det vara ett tecken på ett kontrollbehov. Läs mer här.

    Ps. Om det skulle vara så att den du är med nån gång läst dina meddelande eller mail; kom ihåg; dina meddelanden är dina, ingen annan har någon rätt att läsa de, varken i smyg eller kräva att få läsa de, eller att få dina lösenord. Här kan du läsa mer om det vi kallar för digitalt våld.