Hoppa till innehåll

Juridiskt stöd

Har du juridiska frågor om just din eller en kompis situation? Kanske undrar du om vad som kan vara brottsligt, vad som händer när man polisanmäler något eller hur en rättsprocess går till och när man har rätt till ett målsägandebiträde?

En del av svaren kan du hitta här.

Men du kan också få hjälp av oss på ungarelationer.se genom att maila din fråga till vår advokat på advokat@ungarelationer.se

Du har rätt att vara anonym och väljer själv om du vill uppge namn eller inte när du ställer din fråga. Information sparas enbart så länge den är relevant för vår verksamhet.

Den som svarar på din fråga är advokat Caroline Brännström som idag arbetar på WEGA Advokater. Caroline har flerårig erfarenhet av att arbeta med unga brottsoffer och hon har till största del arbetat som målsägandebiträde i ärenden som rör våld i nära relation och sexuellt våld – både ifråga om sexuella övergrepp som skett irl och över internet.

I sitt arbete som advokat har Caroline mött många unga brottsoffer som hon biträtt både under en polisutredning och inför och under en rättegång, och hon har även föreläst på bl.a. polishögskolan om rollen som advokat och målsägandebiträde.

Som advokat har Caroline tystnadsplikt vilket innebär att hon inte får diskutera ditt ärende med någon annan och du kan känna dig trygg med att dina frågor och uppgifter som lämnas till henne behandlas med sträng sekretess.