Hoppa till innehåll

Känner du någon som inte är schysst mot sin partner?

    Filmen finns just nu bara tillgänglig på svenska.

    Tycker du att en person i din närhet beter sig illa mot den hen är ihop med? Är du orolig att hen begår psykiska, fysiska, sexuella eller digitala övergrepp?

    Oavsett om det är din bästa vän eller någon du känner ytligt spelar ditt agerande roll. Det gäller också om du är förälder eller en vuxen som jobbar med ungdomar. Att välja att blunda och inte göra något kan vara förödande för den som blir utsatt. Det kan leda till att våld och övergrepp fortsätter. Både den som blir utsatt och den som utsätter kan märka att människor runt omkring inte orkar, vill eller vågar lägga sig i. Tänk själv hur det skulle påverka dig om du märkte att människor runt omkring kände till våldet utan att göra något. Du är viktig och ditt agerande kan göra stor skillnad! Lita på din magkänsla.

    Berätta för personen vad du har hört, sett eller märkt och markera att hens beteende inte är okej. Att ta samtalet kan kännas jobbigt och läskigt men är viktigt. Försök att inte förminska, ursäkta eller bortförklara våldet och övergreppen.

    Behöver du stöd och hjälp med hur du ska göra? Chatta anonymt med oss varje kväll kl. 20-22.