Hoppa till innehåll

Stöd för föräldrar

PÅ UNGARELATIONER.SE/FÖRÄLDER FINNS INFORMATION OCH STÖD TILL FÖRÄLDRAR.

Många föräldrar vet inte så mycket om våld i ungas relationer, vilket kan vara jobbigt om man är ihop med någon som utsätter en för våld eller om man själv är orolig över att man utsätter sin partner. Om du tror att dina föräldrar (eller andra vuxna som du känner) skulle behöva veta mer om våld i ungas relationer kan du tipsa de om ungarelationer.se /förälder.

Det kan också vara skönt att tipsa föräldrar/vuxna och be dem läsa mer så att du slipper berätta och förklara allting själv. Genom att lära sig mer kan de förstå vad som händer och hjälpa dig på ett bättre sätt. Kanske behöver dina föräldrar också hjälp och stöd – då kan de kontakta våra psykologer via chatt och telefon om de vill prata med någon.

Även om det kan kännas svårt att blanda in ens föräldrar är det ofta viktigt för att det ska bli bättre . Om du inte tror att dina föräldrar kan hjälpa dig, kanske det finns någon annan vuxen du kan vända dig till? Kom ihåg att vi här på ungarelationer.se finns för dig också ifall du behöver. Vi lyssnar på dig och du kan vara anonym.

ÄR DU VUXEN OCH VILL VETA MER?

På ungarelationer.se/förälder finns bra information som vänder sig till föräldrar och vuxna, och du kan också få hjälp och stöd via chatt eller telefon.

Informationen på ungarelationer.se/föräldrar är för tillfället tyvärr endast tillgänglig på svenska.